سلول‌های کنترل‌کننده اشتها در مغز شناسایی شدند



به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس دیلی، نوعی سلول‌های مغزی به نام تنیسایت (tanycyte) که در مغز و در ناحیه کنترل‌کننده وزن قرار دارند، با اسیدهای آمینه موجود در غذا واکنش می‌دهند. این سلول‌ها که کنترل‌کننده میزان انرژی هستند، از همان گیرنده‌هایی استفاده می‌کنند که باعث احساس طعم غذا در جوانه‌های چشایی زبان می‌شوند.
سلول‌های تنیسایت بیشتر با اسیدهای آمینه آرژنین و لیزین واکنش می دهند و محققان احتمال می دهند این واکنش باعث احساس سیری در فرد می‌شود. مصرف غذاهای حاوی این دو اسید آمینه مانند مرغ، گوشت گوساله، آووکادو، زردآلو، آلو، ماهی عدس و بادام باعث می‌شود فرد سریعتر احساس سیری کند.
محققان در آزمایشگاه به آرژنین و لیزین نشانگرهای فلوروسنت اضافه کردند و و آن‌ها را وارد سلول های مغز کردند. زمانی که آمینو اسید با سلول‌های تنیسایت واکنش کردند، نشانگرها فعالیت شیمیایی نشان دادند. زمانی که محققان گیرنده‌های طعم تند را در سلول‌های مغز مسدود کردند، سلول های تنیسایت قادر به دریافت اطلاعات از اسیدهای آمینه نبودند.
محققان معتقدند میزان اسید آمینه در خون و مغز پس از صرف غذا، نقش مهمی در احساس سیری دارد و این مطالعه نشان می‌دهد سلول‌های تنیسایت که در مرکز مغز و در ناحیه‌کنترل‌کننده وزن بدن قرار دارند، اسیدهای آمینه را به طور مستقیم احساس می‌کند و نقش مهمی در کنترل وزن بدن دارد. ادامه تحقیقات نشان می دهد مصرف غذاهای حاوی دو اسید آمینه آرژینین و لیزین، سریعتر منجر به احساس سیری می‌شود.
این یافته می‌تواند الهام بخش دارو و مکمل‌های جدید برای سرکوب اشتها در افراد مبتلا به چاقی و اضافه وزن باشد.
نتایج این مطالعه در نشریه Molecular Metabolism منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259
مترجم: سپیده کاشانی*انتشار:محتشمی



انتهای پیام /*